15e Nationale Grasdag staat in het teken van gras

De Nationale Grasdag gaat weer door! Op donderdag 14 september zijn opnieuw honderden tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals welkom op ons event dat dit keer te gast is bij graszodenteler Bart van Bael in Meerhout.

Het thema van deze editie is ‘Gras is een puzzel. Elke stukje moet passen!’. Als groenvoorziener sta je de komende jaren immers voor enorme uitdagingen. De klimaatextremen ondervinden we al een paar jaar aan den lijve, maar er zijn ook beperkingen rond het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, duurdere prijzen van materialen en grondstoffen, hogere loonkosten …

Groenprofessionals hebben hierdoor heel wat vragen. Moet je de grond anders bewerken? Wat met maaien? Aanleg en onderhoud van een grasmat? Start je best met een bodemanalyse? Wat leer je hieruit? Hoe omgaan met deze klimaatextremen ? Hoe gewasbescherming in de praktijk toepassen?

Op de Grasdag gaan we de antwoorden niet uit de weg. We leggen de puzzel opnieuw en geven tal van tips & tricks mee, direct bruikbaar in de praktijk!

Praktijkdemodag met focus op beleving

Tijdens dit event maak je kennis met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden, advies en expertise in verschillende domeinen. Er zijn eveneens demo’s met de nieuwste machines om alle mogelijke grondbewerkingen snel en makkelijk uit te voeren en je kunt er kennis maken met de nieuwste generatie grasmaaiers, grasrobots en machines op accu…

Alle deskundigen zijn ter plaatse: grasspecialisten, leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en grondverbeteraars, machineproducenten, beroepsverenigingen … Met hun hulp krijg je alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen onder de knie. Dit jaar zijn er trouwens heel wat nieuwe exposanten met een brede waaier aan innovatieve machines (primeurs!). Een extra reden dus om ons te bezoeken.

Veldbloemen

In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zetten we ook fel in op het gebruik van veldbloemen. Zo zaaiden we een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels ter plaatse in. Ook rond dit aspect zijn er interessante praktijkdemo’s.

Praktische info

De Nationale Grasdag is een organisatie van vijf toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Compo Expert, ENVU, ICL en TerraCottem. En wordt ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.

Het proefterrein in Voortbossen 86/1, 2450 Meerhout is exclusief en gratis voor professionals en tuinaanleggers opengesteld van 9.00 u. tot 18.00 u. Hier vind je alles over gras en zoveel meer op één groot demoterrein. Dé plek ook voor een informele babbel met collega’s en/of branchegenoten in de gekende gemoedelijke sfeer.

Schrijf hier in voor de Nationale Grasdag (verplicht)